KASTAMONU CİDE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Eğitim Bölgesi Zümre Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldı.

Halk Eğitimi Merkezinde salonunda yapılan toplantıda önemli kararlar alındı.
Eğitim Bölgesi Zümre Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldı.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılı II. Dönem Başı Eğitim Bölgesi Zümre Başkanlar Kurulu toplantısı 17 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 10.40 ta Halk Eğitimi Merkezi Salonunda yapıldı. Toplantıya şube müdürleri, eğitim yöneticileri, okul zümre başkanları, öğrenci temsilcileri ile ders zümre başkanları katıldı.

 Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının söylenmesinde sonra toplantı gündemi Şube Müdürü Erhan KARAOĞLAN tarafından okundu.

Şube Müdürü Erhan KARAOĞLAN TEOG ile YGS sınav istatistikleri, karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri ve başarının arttırılması için yapılması gerekenler, Şube Müdürü Gürsel YILDIZ yerel projeler ve Şube Müdürü Fatih GÜNEY ise EBA nın etkin kullanımı ile ilgili bilgi paylaşımında bulundular.

Ayrıca İlçe zümre başkanı Aygül ENGİN , ilçe zümre toplantısı ve il zümre toplantısında alınan kararları paylaşmıştır.Genel olarak; lise düzeylerine gelen öğrencilerin kazanımlarını tamamlamadığı , birleştirilmiş sınıflarının yaratmış olduğu sorunların , taşımalı eğitimin geliştirmiş olduğu sıkıntılar, İlk 3 sınıfta öğrencilerin sınava tabi tutulmaması , MEB ders kitaplarında metinlerin çok uzun olduğundan , Matematik için bilinmeyen sayılara verilen değerlerin ilkokuldayken a, b, c olduğu ama ortaokula geçince bunlara x ,y , z gibi ifadelerin verilmesinin sorunlar yarattığı , derslerin günlük yaşamla ilişkisinde sıkıntılar yaşandığı, müfredattaki bazı konuların günlük yaşamda çok gereksiz olduğundan bahsedildi. Sosyal medyanın çocuklar üzerinde öğrenmede olumsuz sonuçlar doğurduğu gözlemlenmiştir.Ders kitaplarındaki eksikliğin ve yanlışın düzeltilmesi adına geri dönüşlerin verilmesi gerektiği söylendi.Sene başı ve sene sonu eğitim seminerlerinde mesleki çalışmaların daha etkili olması gerektiğinden bahsedildi.Etkileşimli tahta bağlanan okullarda topraklamanın olmaması ve internetin olmaması sıkıntı yaratmaktadır.Etkileşimli tahtaların daha etkileşimli olması için tablet dağıtımının aksadığı ve etkileşimli tahtalarla bağlantılarında sorunlar olduğu söylenmiştir.EBA’ nın derslerde daha etkin kullanması gerektiğinden bahsedilmiştir.Liseler için EBA üzerinden YGS deneme sınavlarının yapıldığı bunda soruları hazırlayan birimi sene sonundaki sınavı hazırlayacağından bahsedilmiştir.DYK’ nın gerekliliğinden bahsedildi.DYK’ da görsel sanatlar ve müzik gibi branşlarda kursların açılması gerektiği söylenmiştir.Bazı konuların EBA arama sayfasında bulunmadığı paylaşılmıştır.

ALINAN KARARLAR:

1)Öğrenci velilerini bilgilendirici faaliyetlerin yapılmasına karar verildi.

2)Kaymakamlıkla işbirliği içerisinde DYK açılamayan okullarda kursların açılmasına karar verildi.

3)Okul rehberlik servisinin öğrencileri motive edici çalışmalara ağırlık verici faaliyetleri yapılmasına karar verildi.

4)Deneme sınav takviminin sene başında planlanarak ilan edilmesine karar verildi.

5)Öğrencilerin hazır bulunuşluk seviyeleri tespit edilerek onların seviyelerine uygun eğitim verilmesine karar verildi.

6)Birleştirilmiş sınıflı köy okullarında görev yapan ücretli öğretmenlerin mesleki yeterliliklerinin yükseltilmesine yönelik faaliyetlerin yapılmasına karar verildi.

7)Okul öncesinden itibaren konuların öğrencilere somutlaştırılarak anlatılmasına karar verildi.

8)Çocukların zeka türlerine göre yöntem ve tekniklerin kullanılmasına karar verildi.

9)Özgüvenini yitirmiş ve sınavlarda başarısız olmuş, orta öğretim öğrencilerine yönelik özgüven ve motivasyon çalışmalarına ağırlık verilemesine karar verildi.

10)9.sınıftan itibaren öğrencilere koçluk sistemini uygulayarak onlarla birebir ilgilenmesine karar verilmiştir.

11)Fen Bilimlerinde başarıyı arttırmak için laboratuar kullanımının arttırılması gerektiğine, laboratuar bulunmayan okullarda açılması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğine karar verildi.

12)Orta öğretime öğrenciler yönlendirilirken çocukların ilçemizdeki okullara yönlendirilmesi için tanıtıcı faaliyetlerin yapılmasına karar verildi.

13)İlçemizdeki Meslek Yüksek okuluyla işbirliği yapılarak öğrencilere bölümlerini tanıtıcı etkinlikler yapılması yönünde karar verildi.

14)Projelere öğrenci ve öğretmenlerin etkin bir biçimde katılması için gerekli çalışmaların yapılmasına karar verildi.

15)Her öğretmenin her ders için en az 20 dakikasını EBA’ da geçirecek şekilde planlamasına karar verildi.

16)8. sınıf ve 12. Sınıflara yönelik elektronik deneme sınavlarına öğrencilerin katılımının sağlanmasına karar verildi.

17)Etkileşimli tahtaların topraklama hattı olmasa da etkin bir biçimde kullanılmasına karar verildi.

18)Etkileşimli tahta kullanımı ile ilgili düzenlenen uzaktan eğitim hizmet içi seminerine bütün öğretmenlerin başvuru yaparak katılmalarına karar verildi.

19)Sene başı ve sene sonu mesleki çalışmalarında öğretim programları, yöntem teknikler, ders araç gereçleri konularında mevzuata uygun olarak planlanmasına karar verildi.

20)Öğretim programlarındaki amaç ve kazanımların etkin bir biçimde değerlendirilebilmesi ve geri dönüşlerin alınabilmesi için soruların kazanımlara uygun olarak hazırlanması, cevap anahtarlarının ayrıntılı olarak hazırlanması ve uygulanmadan önce okul idaresine onaylatılmasına, uygulamadan sonra hazırlanan sınav analizlerinde eksikliği belirlenen kazanımlarla ilgili telafi eğitimlerinin yapılmasına karar verildi.

21) Ortak Sınavlarda her dersten ortalama bazda ikişer net arttırılmasına karar verildi.

22)Bu toplantıda alınan kararların ne düzeyde uygulanıp uygulanmadığının okullar bazında değerlendirmelerinin yapılarak bir sonraki zümre başkanları toplantısında değerlendirilmesine karar verildi.

 

 

Kasaba Mah. Hükümet Sk.Hükümet Binası Kat2 37600 CİDE/KASTAMONU - 03668661005

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.