KASTAMONU CİDE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

PİSA “Uluslar arası Öğrenci değerlendirme Programı” Sınavı yapıldı.

PİSA 2015 sınavı 06/04/2015 günü Bayram Yusuf Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapıldı.
PİSA “Uluslar arası Öğrenci değerlendirme Programı” Sınavı yapıldı.

“Uluslar arası Öğrenci Değerlendirme Programı” olan PİSA sınavı 06/04/2015 günü ilçemiz Bayram Yusuf Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapıldı. Sınava 15 yaş grubunda 15 öğrenci katıldı.

PİSA 2015 sınavı saat 09:30 da başladı. İki bölüm halinde yapılan sınav 120 dk sürdü. Sınav sonunda 35 dk öğrenci anketi yapıldı. Sınavı Bakanlık Temsilcisi Mustafa CENGİZ uyguladı.

PİSA 2015 sınavına koordinatör olarak İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kadriye YİĞİT GÖKKAYA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut ÇALIŞKAN, Şube Müdürü Fatih GÜNEY, Okul Müdürü Suat YÜCEL ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Okan ÖZKAN katıldı.

PİSA 2015 sınavı sonuçları 1 yıl sonra açıklanacaktır.

PISA nedir? 
Açılımı “Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı” olan PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırma projesidir.

PISA Projesi’nin amacı nedir?
PISA’nın temel amacı, gençlerimizi daha iyi tanımak; onların öğrenme isteklerini, derslerdeki performanslarını ve öğrenme ortamları ile ilgili tercihlerini daha açık bir biçimde ortaya koymaktır.

PISA Projesi neyi ölçmektedir?
PISA Projesi’nde zorunlu eğitimin sonunda örgün eğitime devam eden 15 yaş grubundaki öğrencilerin; Matematik okuryazarlığı, Fen Bilimleri okuryazarlığı ve Okuma Becerileri konu alanlarının dışında, öğrencilerin motivasyonları, kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme biçimleri, okul ortamları ve aileleri ile ilgili veriler toplanmaktadır.
PISA projesinde kullanılan “okuryazarlık” kavramı, öğrencinin bilgi ve potansiyelini geliştirip, topluma daha etkili bir şekilde katılmasını ve katkıda bulunmasını sağlamak için yazılı kaynakları bulma, kullanma, kabul etme ve değerlendirmesi olarak tanımlanmaktadır.

PISA Projesi ne zamandan beri uygulanmaktadır? Ülkemiz bu Projeye hangi yıldan beri katılmaktadır? 
PISA Projesi 2000 yılında uygulanmaya başlamıştır. Üçer yıllık dönemler hâlinde uygulanan projeye ülkemiz, ilk kez 2003 yılında katılmıştır.

PISA Projesi’nde hangi soru türleri kullanılmaktadır?
PISA Projesi’nde; çoktan seçmeli, karmaşık çoktan seçmeli, açık uçlu, kapalı uçlu gibi değişik soru türleri kullanılmaktadır.

 

PISA Projesi’ne katılan okul ve öğrencilerin seçiminde hangi yöntemler kullanılmaktadır?
PISA Projesi’ne katılacak olan okul ve öğrencilerin seçim işlemi, OECD tarafından tesadüfi (seçkisiz) yöntemle belirlenmektedir.

Kasaba Mah. Hükümet Sk.Hükümet Binası Kat2 37600 CİDE/KASTAMONU - 03668661005

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.